Author Topic: Ürünlerime 2 Çeşit Fiyatlandırmayı Nasıl Tanımlayabilirim ?  (Read 10123 times)

Aymet Forum

  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 82
Toptan ve perakende olarak satış yapmaktayım. Ürünlerime ait fiyatlandırmalarımı her kalem için iki tipte tanımlayabilir miyim.  Yani her ürüne ait toptan satışımda indirimli bir ürün fiyatı, perakende satışlarım için ise indirimsiz fiyat tanımlamak istiyorum.

CEVAP:
   Bahsettiğiniz tanımlama ve çağırma özellikleri Aymet yazılımlarına ait tüm paketlerde mevcuttur. Ürün başına beş adet alış beş adet satış fiyatı tanımlama ve çağırma işlemi yapılabilir.

   STOK menüsünden STOK KARTLARI seçimi yapın. Açılan STOK KARTLARI penceresinden tanımlama yapmak istediğiniz stok kartının üstünde Mouse’unuzun sağ tuşuna basın ve açılan listede DEĞİŞTİR seçimini yapın. STOK KARTLARI DEĞİŞTİRME penceresi açılacaktır. Bu pencerede ALIŞ / SATIŞ fiyatları  sekmesine geçiş yapın. (Bu işlemleri düzenli yapabilmemiz için kendimize ait bir çalışma prensibi oluşturmamız gerekecektir. Örneğin bu anlatımda biz stok kartına ait 1. fiyatı toptan müşterilere, 2. fiyatı perakende müşterilere uyarlamak istiyoruz ve bu prensibi tüm stok kartları düzenlemelerimizde kullanacağız.) Görüntülenen işlem satırlarında SIRA NO sütununa ait satıra “1” olarak belirtin. Sağ tarafa ALIŞ FİYATI na geçiş yapın ve ilgili tutarı yazın. Aynı şekilde SATIŞ FİYATI’nı tanımladıktan sonra BİRİM bölümüne geçin ve Mouse’unuzun sol tuşuyla birimlere ait listeyi açın ve ilgili seçiminizi yapın. Seçimden sonra alt satıra geçiş yapın. Bu işlemler dizini ile toptan müşterimize ait fiyatlandırmayı bu stok kartında ayarlamış olduk. İkinci satırda SIRA NO sütununa ait haneye “2” olarak belirtin. Sağ tarafa ALIŞ FİYATI na geçiş yapın ve ilgili tutarı yazın. Aynı şekilde SATIŞ FİYATI’nı tanımladıktan sonra BİRİM bölümüne geçin ve Mouse’unuzun sol tuşuyla birimlere ait listeyi açın ve ilgili seçiminizi yapın. Seçimden sonra alt satıra geçiş yapın. Perakende müşterimiz için de stok kartı dahilinde kaydımızı yapmış bulunmaktayız. Son olarak STOK KARTLARI DEĞİŞTİRME penceresinin altında bulunan TAMAM butonuna basın.





Kontrol:
   FATURA menüsünden SATIŞ FATURASI işlemi açın. Açılan  SATIŞ FATURASI YENİ FATURA düzenleme üst düzenleme alanlarına girişlerinizi yapın. (Ürün satırlarına ürün tanımlamayın).Üst düzenleme alan grubunda bulunan SON SATIŞ FİYATI liste penceresini açın. Açılan listede 1’den 5’e kadar SATIŞ FİYAT ları listelenecektir. Bizim örnek verdiğimiz. çalışma prensibine göre 1 ve 2 satış fiyatları geçerli olduğundan faturaya ait cari özelliğine (toptan-perakende) göre seçiminizi yapın. Yani bu faturayı bir toptancıya düzenliyorsak 1.SATIŞ FİYATI, perakende bir müşteriye düzenliyorsak 2. SATIŞ FİYATI seçimini yapmalıyız. Seçimden sonra SON SATIŞ FİYATI ibaresi alandan silinecek ve yerine yeni tanımlanan satış fiyatı ibaresi yer alacaktır. Artık ürün satırlarınıza ekleyeceğiniz stok kartları, yukarıda belirttiğiniz satış fiyatı tanımlamanıza göre fatura satırındaki FİYATI bölümüne yazacaktır.





Ek Olarak:
   Carilerinize ait ALIŞ / SATIŞ fiyatları özelleştirmeleri yapabilirsiniz. Örnek olarak kayıtlı bir cariniz alışverişlerinizde devamlı 2.SATIŞ FİYATI’nı kullanıyorsa;
   CARİ menüsünden CARİ KARTLARI seçimin açın. Açılan CARİ KARTLARI penceresinde ilgili cari kartının üstünde Mouse’nuzun sağ tuşuna basarak  açılan listede DEĞİŞTİR seçimini yapın.Açılan CARİ KARTLARI DEĞİŞTİRME penceresinde en altta bulunan ALIŞ FİYATI-SATIŞ FİYATI seçim kutularındaki ok tuşlarından 2. ALIŞ FİYATI ve 2.SATIŞ  FİYATI seçimlerine ilerleyin ve TAMAM butonuna basın. Artık SATIŞ FATURASI YENİ KAYIT ekranında ilk olarak CARİ KODU (…) alanına cari girişi yaptığınızda düzenleme yaptığınız cariye ait satış fiyatı SON SATIŞ FİYATI kutusunda 2. SATIŞ FİYATI olarak  otomatik olarak gelecektir.